Váš nákupní košík je prázdný!
ŽLUTÝ HRÁCH - rostlinný protein.
Původ: Asie
Kultivování: přibližně 6000 let př. n. l.
Hlavní přínosy: obsahuje vysoké množství živin a bílkovinných isoflavonů.
Odkud pochází žlutý hrách?
Hrách byl konzumován již od pravěku (6000 př. n. l.) ve východním světě. Jak začala popularita plodiny růst, postupoval pozvolna do mnoha dalších kultur na západ (včetně starých Řeků, Egypťanů a Římanů) a stal se důležitou součástí stravy.
Výhody žlutého hrachu:
Žlutý hrách je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny. Rovněž poskytuje vitamíny skupiny B, esenciální minerální látky a isoflavony, jenž jsou polyfenolické sloučeniny, které vykazují antioxidační účinky. Mezi další významné výhody konzumace žlutého hrachu patří: