Vítejte, můžete se přihlásit nebo zaregistrovat.
Váš nákupní košík je prázdný!

Hnědá rýže - protein

NAKLÍČENÁ HNĚDÁ RÝŽE - rostlinný protein.

Původ: Asie

Kultivování: přibližně 2500 let př. n. l.

Hlavní přínosy: obsahuje vysoké množství draslíku, aminokyselin a vitamínů skupiny B.

Odkud pochází hnědá rýže?

Již od pravěku (zhruba 2500 př. n. l.) patří rýže mezi jednu ze základních potravin na celém světě. Pěstování rýže, která je původem z Asie, se po tomto kontinentu, i mimo něj, rychle rozšířila. Tvrdí se, že Alexandr Veliký a jeho armáda přinesla úrodu poprvé na západ v roce 300 př.nl. V průběhu historie se rýže stala klíčovou součástí lidské stravy. V současné době je všeobecně uznáváno, že hnědá rýže je zdravější než bílé odrůdy, a to vzhledem k jejímu vysokému obsahu vlákniny.

Výhody naklíčené hnědé rýže:

Naklíčená hnědá rýže může být ještě zdravější než běžná hnědá rýže! Proces klíčení výrazně zvyšuje množství kyseliny ferulové, lysinu, hořčíku, draslíku, vitaminu E, vitaminu B6, thiaminu, niacinu a vlákniny, které se přirozeně vyskytují v zrnkách rýže. Výsledkem je zdravá naklíčená rýže bohatá na antioxidanty, bílkoviny a vlákninu, což jí dělá skvělým prostředníkem k hubnutí a přináší mnoho dalších výhod:

  • Pomáhá bojovat s několika druhy onemocnění, jako je cukrovka, vysoká hladina cholesterolu a další.
  • Posiluje kardiovaskulární systém.
  • Podporuje zažívací systém, mozek a nervový systém.
TOPlist