CHLORELLA – exotická superpotravina.
Původ: Japonsko
Kultivování: přibližně v roce 1900 n. l.
Hlavní přínos: pomáhá přirozeně detoxikovat tělo od pesticidů, těžkých kovů a chemikálií.
Odkud pochází chlorella?
Jednobuněčná řasa chlorella byla poprvé vnímána jako perspektivní primární zdroj potravy nekontrolovatelného růstu populace v polovině 20. století. Kvůli složité produkci v masovém množství však nikdy k tomuto účelu nesloužila. Dnes je chlorella považována za superpotravinu a patří k nejpopulárnější užívaný doplněk stravy v Japonsku, kde je používaná ještě častěji, než vitamin C v západní kultuře.
Výhody jednobuněčné řasy chlorelly:
Chlorella nabízí úžasné přírodní detoxikační účinky. Pomáhá přirozeně čistit krev a odstraňovat těžké kovy, pesticidy a chemické látky ze zažívacího traktu. Obsahuje rovněž extrémní množství bílkovin, a může se pochlubit celou řadou vitamínů a minerálních látek, včetně chlorofylu, vitaminu A, fosforu, hořčíku a železa, což má na naše tělo blahodárné účinky: