Vítejte, můžete se přihlásit nebo zaregistrovat.
Váš nákupní košík je prázdný!

Cejlonská skořice

CEJLONSKÁ SKOŘICE – exotická superpotravina.

Původ: Srí Lanka

Kultivování: přibližně 2700 let př. n. l.

Hlavní přínos: vyrovnává přirozeně hladinu cukru v krvi.

Odkud pochází cejlonská skořice?

Cejlonská skořice pochází ze sladce vonící kůry malého stromu, který má svůj domov na Srí Lance. Ve starověkých čínských léčebných spisech a Starém zákoně, je její používání datováno již k roku 2700 př. n. l. Z egyptských rukopisů bylo zase zjištěno používání skořice při procesu balzamování. Proto cejlonská skořice byla bezpochyby jedním z nejdůležitějších produktů arabského obchodu s kořením, a stala se velmi vyhledávaným artiklem. Koncem 18. století byly pobřeží Srí Lanky podmaněny Nizozemskou Východoindickou společností, která se přičinila o vysazení komerčních skořicových hájů. Srí Lanka je v dnešní době stále hlavním světovým zdrojem cejlonské skořice.

Výhody cejlonské skořice:

Cejlonská skořice má světlejší barvu a citrusovou chuť, v porovnání se skořicí čínskou, která se běžně prodává v supermarketech. Cinnamaldehyd je účinná látka, která se vyskytuje ve skořici, dává ji její specifickou vůni, a kromě toho zlepšuje periferní průtok krve. Je tedy vyhledávanou látkou pro ty, kteří mají problémy s krevním oběhem. Tím jedinečný přínos skořice nekončí:

  • Pomáhá přirozeně snižovat hladinu cukru v krvi u diabetiků.
  • Příznivě působí na problémy s artritidou.
  • Dobře působní na poruchy trávení.
TOPlist